Danpaati River Lodge

Bereikbaarheid

Waar ligt Danpaati River Lodge?

Danpaati River Lodge is gelegen op een eilandje in de Boven-Surinamerivier. Ongeveer 200 km ten zuiden van de hoofdstad van Suriname, Paramaribo. Midden in het tropisch regenwoud, slechts omringd door de ongerepte natuur van het Amazonegebied en enkele kleine dorpen vindt u Danpaati River Lodge. Om de lodge te bereiken kunt u kiezen uit het vervoer over land, of door de lucht.

Opgemerkt dient te worden dat er vooraf geen volledige garanties gegeven kunnen worden aangaande de exacte reistijd; Deze is afhankelijk van weersomstandigheden.

varen binnenland

Over land

Wanneer u over land naar ons toekomt, verloopt het eerste gedeelte van de reis per auto of bus.
Gedurende een rit van ongeveer drie uren over de Afobaka en Brownsweg ziet u de stedelijke omgeving van Paramaribo langzaam veranderen in ongerepte natuur en kunt u zich onderweg voorbereiden op het moment dat u het schitterende oerwoud echt bent binnengedrongen.

De eindhalte van de busrit is Atjoni. Dit is de plek waar de Brownsweg eindigt en overgaat in de Boven-Surinamerivier. Hier stapt u over in een gereedliggende korjaal – een traditionele houten boot, gesneden uit één lange boomstam – met buitenboordmotor en wordt u gedurende twee tot drie uur naar onze lodge gevaren.

Onderweg zult u verschillende dorpen van de stam aantreffen, vrouwen in de rivier de was zien doen, kinderen zien spelen, vogels kunnen spotten en wellicht apen en kaaimannen aan de oevers zien’.

Op aanvraag is het ook mogelijk om te vliegen naar Botopasi, vanaf waar u in tien minuten varen bij Danpaati River Lodge aan komt.

*Houdt u er alstublieft rekening mee dat wij van tevoren geen garanties kunnen geven met betrekking tot de exacte reistijd, aangezien dit kan afhangen van de seizoenen en weersomstandigheden. 

map