Danpaati River Lodge

Activiteiten

Danpaati River Lodge is méér dan alleen uw droombestemming… Behalve van onze schitterende lodge genieten kunt u op en rond het eiland ook genieten van uiteenlopende activiteiten. Wat dacht u van spannende avondexcursies op zoek naar kaaimannen? Van dorpswandelingen waarbij u direct in contact komt met de bewoners van het gebied? Van leerrijke boswandelingen, variërend van één uur tot een hele dag? Of van een korjaalexcursie naar verlaten kreekjes en enerverende stroomversnellingen…? Ook ligt er een boekje bij Danpaati River Lodge met beschrijving over alle flora en fauna op het eiland, waarmee u een zelfstandige wandeling kunt maken. De paden zijn verhard en
DSC_0967worden in de avond verlicht. Het eiland leent zich dan ook uitstekend voor zelfstandige wandelingen. Dankzij het trappetje stapt u zo in de rivier en door het strand, dat bijna het gehele jaar droog ligt kunt u heerlijk en vooral veilig in de rivier zwemmen. Doordat Danpaati River Lodge net iets verder ligt dan de meeste lodges langs de rivier, geniet u van de ongestoorde rust van het amazone regenwoud. Heeft u hulp nodig of vragen over de vele excursies die er mogelijk zijn? Uiteraard staat de gids voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden!

Er zijn tal van mogelijkheden om u te vermaken tijdens uw verblijf op Danpaati. Eèn ding is zeker, op Danpaati zult u zich niet snel vervelen!

Dorpswandeling

Maak kennis met de cultuur en tradities van de Saramaccaners. De oorsprong van de Saramaccaners ligt in Afrika, waar zij ooit werden weggevoerd om op de plantages te werken. Hedendaags worden zij onze binnenlandbewoners genoemd. Hun cultuur en traditie hebben zij in stand gehouden. Dan is het dichtsbijzijnde dorpje, dat ook een nauwe samenwerking heeft met Danpaati River Lodge en in wordt geinvesteerd, dankzij de opbrengst van de Lodge.

DSC_5714

Boswandeling

Volgens de kenners is het oerwoud van Suriname een van de best bewaarde en mooiste gebieden van het hele Amazonegebied.
Er komen talloze vogelsoorten voor, grote en kleine zoogdieren en een rijke variatie aan flora en fauna. Tijdens een boswandeling maakt u kennis met de medicinale planten en kruiden die in het bos groeien.
dorpen-wandeling-DSC_7358-WEB

Cultureel optreden

De bewoners in het Boven-Suriname gebied; de Saramakaners delen maar al te graag hun culturele tradities met u. Dit was een van de vormen waarmee boodschappen werden overgebracht tijdens de slaventijd. Maak kennis met de eeuwenoude dansvormen tijdens een culturele show en laat u meeslepen door het opzwepende gezang. 

web-danpaati-cult-show-dand - Copy 

Bootexcursies

Danpaati River Lodge biedt een aantal boottochten aan, varierend van een half uur tot een halve dag. Zo kunt u bijvoorbeeld met de boot naar de Tapawatra stroomversnellingen. Neem een duik bij de Bihati Sula op slechts een half uur varen vanaf Danpaati. Of maak  een nachtelijke vaartocht op de rivier waarbij de kans erg groot is dat u Kaaimannen zult zien. De vakmanschap van de bootsmannen zal u niet ongeroerd laten!

vertrek--WEB

Saamaka Marronmuseum

Wilt u meer weten over de Saramakaners en hun cultuur? Dan kan een bezoek aan marronmuseum Saamaka niet in uw programma ontbreken! Het museum is gewijd aan het culturele erfgoed van de Saramakaanse Marronbevolking. Pikin Slee is gelegen op ongeveer 30 minuten varen vanaf Danpaati. In het museum leert u over de historie van de Marronbevolking, mede als hun eeuwenoude tradities en kunstnijverheid. Bij de Saramakaners leven mannen en vrouwen gescheiden in eigen hutten. Het museum is dan ook ingericht volgens de leefwerelden van de vrouw, de man en het kind. Het museum heeft ook een restaurant waar u een heerlijke, traditionele maaltijd kunt proeven. DSC_6458

Overige excursies en activiteiten

* Kano-varen
* Traditioneel vissen of vissen met een werphengel
* Traditionele massages
* Verlenging met Jungle expeditie
* Yoga (op aanvraag)
* Zelfstandige boswandeling of Joggen over het verharde pad

yoga

Lees het activiteitenboekje en zie wat er allemaal voor leuks te beleven is op Danpaati!

Activiteitenboekje beknopt

Sula Regenboog Panorama 2